وجود موانع ساختاری در توسعه فرهنگ قرآنی و بودجه‌ای که کاهش می‌یابد
کد خبر: 3675185
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶
سرابی بیان کرد:

وجود موانع ساختاری در توسعه فرهنگ قرآنی و بودجه‌ای که کاهش می‌یابد

گروه فعالیت‌های قرآنی: قائم مقام شورای عالی قرآن با اشاره به پیامد‌های منفی کاهش بودجه برای تحقق اهداف توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی مشکلات مختلفی از قبیل ساختاری، مدیریتی و مدیریت منابع انسانی وجود دارد، اما بودجه از عوامل بسیار مهم در توسعه فرهنگ قرآنی است و اگر برای اشاعه فرهنگ قرآنی سرمایه گذاری نکنیم، قابل قبول نیست.

وجود موانع ساختاری در توسعه فرهنگ قرآنی و بودجه‌ای که کاهش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بودجه تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی با کاهش 60 درصدی مواجه شده، همچنان که سال‌های گذشته نیز با کاهش و نیز عدم تخصیص همراه بود، به همین دلیل و به منظور بررسی پیامدهای منفی آن با سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت‌وگویی داشتیم.
وی در ابتدا بیان کرد: موضوع بودجه منشور توسعه فرهنگ قرآنی اواخر دهه 80 مطرح شد و در سال‌های اول بر اساس امکان هزینه کرد نیم درصد بودجه دستگاه‌های اجرایی به صورت اختیاری تصویب شد و بعد از آن نیز به عدد ثابت 200 میلیارد تومان رسید و این مبلغ نیز براساس برنامه جامع توسعه فرهنگ قرآنی بود که از طرف شورای توسعه فرهنگ قرآنی به مجلس ارائه شد.
سرابی در ادامه تصریح کرد: این بودجه برای تحقق اهدافی که در منشور توسعه فرهنگ قرآنی پیش‌بینی شده بود و اهدافی که مقام معظم رهبری ترسیم نموده بودند مثل تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و یا لزوم آشنایی آحاد مردم با روخوانی قرآن، پیشنهاد شد. بر این اساس یک برنامه جامعی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه شد که برای تحقق آنها این بودجه به تصویب رسید و در یکی دو سال اول نیز تخصیص خوبی داشت، سال 90 حدود 200 میلیارد تخصیص پیدا کرد و در سال‌های بعد نیز با افت و خیزهایی مواجه شد، به گونه‌ای که یک سال 80 میلیارد و یک سال هم 25 میلیارد اختصاص دادند، اما آن عدد 200 میلیارد تومان در قانون بودجه ثابت بود.
قائم مقام شورای عالی قرآن بیان کرد: در سال 90 که اوج تخصیص این بودجه بود یک سری از برنامه‌هایی که در قالب منشور توسعه فرهنگ قرآنی برنامه‌ریزی شده بود کلید خورد و با همین افت و خیزها ادامه یافت، اما در سال‌های اخیر اینطور احساس می‌شود که دولت در قالب این بودجه که سال 93 با 50 درصد و امسال نیز با 60 درصد کاهش مواجه بود در واقع با کاهش و عدم تخصیص بودجه، برنامه‌های توسعه فرهنگ قرآنی را تعطیل می‌کند و مهم‌ترین ضرر کاهش بودجه همین است.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: این در حالی است که در بسیاری از دستگا‌ه‌های فرهنگی که خودشان ردیف‌های قرآنی داشته‌اند، بنابر اطلاعات به دست آمده از خودشان، به دلیل وجود بودجه کمک شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بودجه خودشان نیز کاهش یافته و این یک ضرر مضاعفی برای فعالیت‌های قرآنی است.
سرابی در ادامه بیان کرد: البته در زمینه توسعه فرنگ قرآنی مشکلات مختلفی از قبیل مشکلات ساختاری، مدیریتی و مدیریت منابع انسانی وجود دارد، اما بحث بودجه از عوامل بسیار مهم در توسعه فرهنگ قرآنی است، به این علت که نظام ما اسلامی و برگرفته از قرآن است و اگر برای اشاعه فرهنگ قرآنی سرمایه گذاری نکنیم، قابل قبول نیست.
قائم مقام شورای عالی قرآن تصریح کرد: متأسفانه در چند سال اخیر، دولت کم توجهی زیادی در این زمینه داشته و امیدوارم که این وضعیت بهبود یابد، در این مسأله نیز طرف ما به غیر از مردم و مقام معظم رهبری که مطالباتی در توسعه فرهنگ قرآنی دارند، قرآن و پیامبر اکرم(ص) به عنوان صاحب قرآن است، در نتیجه نمی‌توانیم به امر قرآن بی توجه باشیم. در سال‌هایی که وضعیت بودجه بهتر بود با کمبودهای زیادی مواجه بودیم و در حال حاضر به طریق اولی با مشکل مواجه هستیم.
سرابی در ادامه بیان کرد: البته اصراری ندارم که تخصیص بودجه و پشتیبانی مادی از توسعه فرهنگ قرآنی حتما در قالب بودجه شورای توسعه باشد، می‌شود مذاکراتی داشت و کارگاهی را تشکیل داد که روش پشتیبانی مادی از برنامه‌های قرآنی را کارآمدتر کرد تا از اتلاف بودجه نیز جلوگیری شود کما اینکه که معاون برنامه و بودجه رئیس جمهور نیز عضو شورای توسعه است و این امر می‌تواند در بهبود روش تخصیص این بودجه کمک کند و البته ایشان و حتی نماینده ایشان هم در جلسات شرکت نمی‌کنند که مطلوب نیست، اما به هر حال از اصل ماجرا نمی‌توان چشم پوشی کرد.
سرابی در پاسخ به سؤال ایکنا که آیا در کاهش بودجه اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز کم کاری داشته‌اند یا خیر؟ تصریح کرد: به هر حال همه کوتاهی‌هایی داشته‌اند، رسانه‌های قرآنی نیز ممکن است به اندازه کافی به موضوع نپرداخته باشند، اما با این حال اصل قضیه نباید تحت الشعاع قرار ‌گیرد و کسانی که بودجه‌ریزی می‌کنند، برای رشد و تعالی نظام اسلامی فکر می‌کنند، بر همین اساس، آنها مسئولیت اصلی را برعهده دارند، شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد دهنده این ردیف بودجه بوده و شاید کم کاری‌هایی نیز صورت گرفته باشد، اما به هر حال کسانی که تصمیم‌ گیرنده هستند و این بودجه را تخصیص می‌دهند در وهله اول دولت و سازمان برنامه و بودجه و سپس مجلس محترم هستند.

captcha