گردشگران نوروزی بلادشاپور را فراموش نکنند
کد خبر: 4043066
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸

گردشگران نوروزی بلادشاپور را فراموش نکنند

شهر تاریخی بلادشاپور یا هفت گنبد در ضلع جنوبی شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه‌وبویراحمد واقع شده و پذیرای گردشگران نوروزی است.

گردشگران نوروزی بلادشاپور را فراموش نکنند

به گزارش ایکنا از کهگیلویه‌وبویراحمد، شهر تاریخی بلادشاپور یا هفت گنبد در ضلع جنوبی شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه‌وبویراحمد واقع شده و پذیرای گردشگران نوروزی است.

مجموعه بافت 45 هکتاری تاریخی دهدشت از بزرگترین بافت‌های تاریخی کشور به شمار می‌آید که در گذشته چهار راه تجاری و اقتصادی جنوب ایران زمین بوده است.

وسعت اولیه این بافت بیش از 100 هکتار بود که در سایه شهرسازی و شهر جدید دهدشت بسیاری از قسمت‌های آن از بین رفته است و در حال حاضر بخشی از آن در تملک شهروندان بلاتکلیف است که سال‌هاست مسئولان میراث فرهنگی از برنامه‌ریزی برای تملک این منازل و ساماندهی بافت می‌گویند اما تاکنون محقق نشده است.

بلادشاپور یکی از شهرهای مهم مذهبی در آن زمان بوده است در این شهر، بناهای مذهبی متعددی وجود داشته که بقایای بسیاری از آنها هنوز هم پابرجا است؛ بلادشاپور به خاطر دارا بودن هفت امامزاده به نام‌های جابر، ابراهیم، بی‌بی عصمت، سلطان مهدی، پیرغازی (جعفر)، آقامیر و معصوم به شهر هفت گنبد هم شهرت دارد.

شهر تاریخی بلاد شاپور در استان کهگیلویه و بویر احمد شامل حمام کهیار، آب انبار، کاروانسرا، مسجد جامع، مسجد ابوذر غفاری، بازار، تجارتخانه و امامزادگان است.

کاروانسرا یکی از آثار منحصر به فرد تاریخی در ضلع غربی بافت قدیم است که قدمتش به دوران صفویان برمی‌گردد. این بنا دارای 37 حجره و 30 ایوان در جلوی حجره‌ها بوده که گرداگرد حیاط بنا شده است.این مجموعه نفیس یادگاری از عصر صفویه است و با شماره 3551 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و قرار است ثبت جهانی نیز شود.

اسفندیار اباب، رئیس پایگاه پژوهشی شهر تاریخی دهدشت در رابطه با این اثر تاریخی، گفت: اقدامات خوبی در جهت احیاء بافت تاریخی صورت گرفت است‌.بازار تاریخی دهدشت به طول تقریبی یک کیلومتر با بیش از ۹۰۰ حجره داشته که همه آنها سر پوشیده بودند.

وی تصریح کرد: این بافت شامل یک راستا بازار و چند تا چهار سوق بوده که محل داد و ستد، خرید و فروش مردم این منطقه و انتقال کالا از بنادر به این شهر و در نهایت به پایتخت صفویان، شهر اصفهان بوده است.در این بازار انواع کالا، منسوجات، ادویه‌جات و کالاهای خشک از بنادر منتقل و جهت استفاده همه مردم ایران و نقاط کشور انتقال داده می‌شد.

به هر حال بلادشاپور، از کم نظیرترین مناطق تاریخی کشور است که اگر مورد توجه قرار گیرد می‌توان از ظرفیت گردشگری و توریست‌پذیری آن استفاده و از این طریق برای مردم شهرستان و جوانان بیکار شهر دهدشت ایجاد اشتغال و کسب درآمد کرد.

انتهای پیام
captcha