کد خبر: 2405458
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۳

بيش از 13 هزار كانون مساجد در كشور فعاليت دارند

گروه هنر: ۱۳ هزار و ۵۰۰ كانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح كشور فعاليت می‌كنند كه ۸۵ درصد اين كانون‌ها طی هفت سال اخير داير شده است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كهگيلويه و بويراحمد، مرتضی طاهريان، معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد كشور ديروز، 14 شهريور در جمع خبرنگاران گفت: كاركردهای مساجد از صدر اسلام تاكنون همواره همراه مساجد بوده و هست بنابراين بايد برای مقابله با ناتوی فرهنگی اين كاركردها احيا شود.
وی بيان كرد: ستاد عالی كانون‌های مساجد برای مقابله با اين مهم دو هدف را دنبال كرده است كه مقابله فرهنگی و علمی با جريان تهاجم فرهنگی و احيای كاركردهای مساجد از جمله اين اهدف مهم است.
طاهريان با تأكيد بر احيای كاركردهای مساجد توسط مديران كانون‌های مساجد، اظهار كرد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، بايد در اين زمينه سرمايه گذاری كرد و توجه به شعار مسجد محوری از سوی دولت و مجلس بيش از پيش فراهم شود.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد كشور تصريح كرد: پيروزی انقلاب اسلامی ايران حكايت از كاركرد مهم مساجد بوده و مرهون كاركرد مساجد است.
وی ادامه داد: كاركرد فرهنگی، هنری، اجتماعی، سياسی و آموزشی مساجد مهم ترين فعاليت‌های مساجد توسط هيئت امنا، مديران و اعضای كانون‌های مساجد است و بايد در اين زمينه بيشتر تلاش شود.
طاهريان عنوان كرد: برپايی اين نمايشگاه فرصتی مناسب برای عرضه توانمندی های مساجد در حوزه های مختلف است كه توسط كانون های مساجد راه اندازی شده است.
معاون فرهنگی ستاد عالی كانون‌های مساجد كشور، از فعاليت 13 هزار و 500 كانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح كشور خبر داد و گفت: 85 درصد اين كانونها در طی هفت سال اخير داير شده است.
وی حمايت، ساماندهی و سازماندهی كانون های فرهنگی و هنری مساجد در سطح استانها را رسالت اصلی ستاد كانون های مساجد كشور عنوان كرد.
طاهريان با بيان اينكه يكی از مهم‌ ترين اقدمات ما در سطح اين كانون‌ ها برگزاری جشنواره ‌های مختلف در آنها و در ارتباط با جوانان و نوجوانان است، افزود: جشنواره قرآنی «مدهامتان» كه مرحله كشوری آن در آذرماه 91 در خوزستان برگزار می‌‌شود و جشنواره نشريات تجربی كه مرحله كشوری آن نيز در استان فارس برگزار می‌‌شود از جمله اين موارد هستند.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد كشور اظهار كرد: جشنواره شيوه‌‌های نوين آموزش در حوزه دينی كه مرحله كشوری آن در استان گيلان، جشنواره كاردستی‌های دينی كه مرحله كشوری آن در استان البرز برگزار می‌‌شود و جشنواره شعر كه مرحله كشوری آن آبان‌‌ماه و در استان چهارمحال بختياری برگزار می‌‌شود از جمله ديگر جشنواره‌‌های ستاد عالی كانون‌‌های مساجد هستند.
وی ابراز كرد: جشنواره سرود روستايی در دهه كرامت ويژه روستاييان كشور در مراكز استان‌ها با موضوع اين دهه برگزار خواهد شد و مرحله نهايی آن نيز بهمن ‌ماه سال جاری در روستای كردر شهرستان ميناب استان هرمزگان برگزار می‌شود.
طاهريان با اشاره به اينكه از جمله برنامه‌های ستاد عالی كانون‌‌های مساجد در سال جاری، برگزاری گردهمايی بزرگ اصحاب فرهنگ و هنر كانون‌‌‌های مساجد است كه به احتمال زياد در كنار جشنواره كانون‌‌های مساجد برگزار خواهد شد و در آينده نزديك اطلاعات بيشتری در اين زمينه در اختيار رسانه‌‌ها قرار خواهيم داد، افزود: جشنواره منتخبان جوانان مساجد نيز از ديگر برنامه‌‌هايی است كه ما با حضور منتخبان جشنواره‌‌های جوانان مساجد سال 91 برگزار خواهيم كرد.‌
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد كشور گفت: تقويت كارگروه‌‌های جشنواره‌‌هايی كه ستاد عالی كانون‌‌های مساجد برگزار می‌‌كند از ديگر برنامه‌های سال جاری است. برگزاری دوره‌‌های آموزشی برای فعالان فرهنگی هنری مساجد از جمله برنامه‌‌های ما از ابتدا تاكنون بوده است.
طاهريان با بيان اينكه بزرگداشت مناسبت‌‌های ملی مذهبی از جمله ديگر مواردی است كه ستاد نسبت به آن در سال جاری اهتمام ويژه‌ای دارد، گفت: برگزاری هر كدام از اين مراسم‌ را به يك استان واگذار كرده‌‌ايم كه البته برخی از موارد مهم در اين زمينه عيد غدير، دهه كرامت و دهه فجر از جمله مواردی هستند در آنها از مركز و به صورت ستادی عمل خواهيم كرد.
معاون فرهنگی و هنری ستادعالی مساجد كشور توسعه گردشگری دينی و فرهنگی در سال جاری را از ديگر برنامه‌های معاونت فرهنگی و هنری ستاد عالی كانون‌های مساجد عنوان كرد و گفت: هشت استان خراسان رضوی، قم، تهران، آذربايجان شرقی،‌ فارس و كرمان ميزبان مديران منتخب كانون‌های مساجد سراسر كشور هستند و در اين اردوها اين مديران با ظرفيت‌‌ها و الگوهای مختلف در سطح كانون‌‌های ديگر استان‌‌ها آشنا خواهند شد.
وی حمايت از نشريات تجربی را از جمله ديگر برنامه‌ های ستاد عالی كانون‌‌های فرهنگی و هنری مساجد دانست و اظهار كرد: در حال حاضر يك هزار و 500 نشريه در سطح اين كانون‌‌ها داريم كه تاكنون 800 مورد آن را ساماندهی كرده و مابقی آنها را نيز در مدت باقی مانده ساماندهی خواهيم كرد.
طاهريان با بيان اينكه 106 گروه نمايشی تحت حمايت‌‌های ما قرار خواهند گرفت، بيان كرد: اهتمام به فعاليت‌‌های هنری در سطح كانون‌‌های مساجد از جمله‌ ويژگی‌‌های برنامه‌‌های ما در سال جاری خواهد بود و در اين راستا با حوزه هنری جهت انجام طرحی با عنوان طرح "تئاتر بچه‌ های مسجد" مبادرت به انعقاد تفاهم ‌نامه‌ ای كرده‌ايم تا به وسيله آن به آموزش 150 گروه‌ نمايشی پرداخته و با اين طرح در زمينه‌ های توليد، آموزش و اجرا در اين عرصه گام برداريم.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد كشور ادامه داد: حمايت از 330 گروه سرود و عرضه توليدات هنری گروه‌‌های مسجدی و توليد مجموعه‌های نمايشی از جمله ديگر برنامه‌های ما هستند.
وی گفت: در زمينه كتابخانه‌‌های مساجد نيز بايد گفت كه خريد و توزيع نرم‌‌افزارهای مختلف با بودجه‌‌‌ای بالغ بر چهار ميليارد تومان از برنامه‌‌هايی است كه ما در سال جاری به انجام خواهيم رساند.
طاهريان آموزش،‌ ساماندهی و بيمه كتابداران كتابخانه‌های مساجد و نيز ساماندهی، نظارت و استاندارد سازی اين كتابخانه‌‌ها را به عنوان يكی از برنامه‌‌های سال جاری خود عنوان كرد.
captcha