کد خبر: 3891150
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷
یادداشت/

پساکرونا؛‌ لزوم امیدآفرینی و رفع افسردگی از جامعه انسانی

با شیوع ویروس کرونا عملا بخش وسیعی از فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و... در کشور به حالت تعلیق درآمد. خانه نشینی و مرور بر اخبار کرونایی بر پریشانی مردم افزود و این مسایل خود به نوعی ایجاد افسردگی در جامعه انسانی کرد.

پساکرونا و لزوم امید و رفع افسردگی از بدنه جامعه

به گزارش ایکنا از کهگیلویه‌وبویراحمد، با شیوع ویروس کرونا عملا بخش زیادی از مشاغل و کسبه تعطیل و یا نیمه تعطیل شدند؛ دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز آموزشی نیز به تبع و برای جلوگیری از شیوع این ویروس منحوس فعالیت خویش را به زمان دیگری موکول کردند.
اینک و پس از پایان گام اول فاصله‌گذاری اجتماعی، شاهد بروز برخی مسایل در میان اقشار مختلف جامعه هستیم.
یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشت بروز افسردگی میان اقشار مختلف جامعه است؛ خانه‌نشینی و بی برنامگی‌هایی که خیلی از ما دچار آن هستیم؛ باعث اخلال در رفتارهای شخصی و اجتماعی مردم می‌شود.
در بحبوحه کرونا برخی افراد به دلیل نداشتن درآمد کافی در تأمین مایحتاج اولیه زندگی خود دچار مشکل شده‌اند و تداوم این تعطیلی‌ها گرچه باعث جلوگیری از شیوع کرونا می‌شود اما از سوی دیگر برخی اقشار به علت نداشتن منبع درآمد و به خطر افتادن درآمدشان عملا دچار افسردگی و مسایل پساکرونا شده‌اند.

در این میان دولتمردان آنچنان که باید به این قشر ضعیف توجه نداشته و هر روز فشار مالی بر گرده قشر متوسط و ضعیف از لحاظ مالی سنگین‌تر می‌شود.
در این مقطع و با توجه به مشکلات به وجود آمده باید حضور روانشناسان در فضای مجازی و تلویزیونی هرچه بیشتر شود؛ چراکه ارائه راهکار از سوی روانشناسان می‌تواند بخشی از این فشارها را کم و مدیریت کند.
دولتمردان نیز باید با تأمین و تزریق بخشی از نیازهای مالی اقشار ضعیف و کم درآمد به رفع بخشی از این فشارها کمک کنند.

خداوند متعال در آیه ۲۷۳ سوره بقره در رابطه با گره‌گشایی از کار مردم می‌فرماید: «لِلْفُقَرَاء الَّذِینَ أُحصِرُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ لاَ یَسْتَطِیعُونَ ضَرْبًا فِی الأَرْضِ یَحْسَبُهُمُ الْجَاهِلُ أَغْنِیَاء مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُم بِسِیمَاهُمْ لاَ یَسْأَلُونَ النَّاسَ إِلْحَافًا وَمَا تُنفِقُواْ مِنْ خَیْرٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِیمٌ؛ (این صدقات‏) براى آن (دسته از) نیازمندانى است که در راه خدا فرومانده‌‏اند و نمى‏‌توانند‌(براى تأمین هزینه زندگى‏) در زمین سفر کنند. از شدت خویشتن‏دارى‏، فرد بى‏‌اطلاع‏، آنان را توانگر مى‏‌پندارد. آن‌ها را از سیمایشان مى‏‌شناسى‏. با اصرار،‌(چیزى‏) از مردم نمى‏‌خواهند و هر مالى‌(به آنان‏) انفاق کنید، قطعاً خدا از آن آگاه است‏».

کمک به توسعه کسب و کارهای اینترنتی و مجازی نیز می‌تواند به نوبه خود در زمینه تأمین مایحتاج مردم بدون حضور در مجامع چاره‌ساز باشد.
همچنین، با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان نیز لزوم تهیه و پخش برنامه‌های فرهنگی و هنری از سوی صدا و سیما و فضای مجازی بیشتر احساس می‌شود، چراکه عملا اجرای برخی برنامه‌های مذهبی در اماکن مذهبی غیرممکن و ممنوع است به همین جهت باید به سمت تقویت برنامه‌های فرهنگی حرکت کنیم.

سیده مهناز خزیر؛ دبیر ایکنای کهگیلویه‌وبویراحمد

انتهای پیام
captcha