یادی از سعیدحافظ؛ حافظه معنوی ابتهال و انشاد دینی + عکس و صوت
کد خبر: 3945890
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶

یادی از سعیدحافظ؛ حافظه معنوی ابتهال و انشاد دینی + عکس و صوت

پنج سال پیش در چنین روزهایی شخصیتی متواضع و بی‌ادعا از دنیا رفت که با اتکا بر صدای خوب و حافظه‌اش توانسته بود از حافظه معنوی ابتهال و انشاد دینی محافظت کند و آن را ارتقا بخشد.

شیخ سعید حافظبه گزارش ایکنا، شیخ سعید حسن حافظ ادریس، معروف به شیخ سعید حافظ در 9 اکتبر 1951 در شهر قصاصین واقع در استان اسماعیلیه مصر متولد شد.

او در سال 1956 در حالی که تنها پنج سال سن داشت، در جریان تجاوز سه جانبه انگلستان، فرانسه و اسرائیل به مصر و بمبی که در شهر اسماعیلیه فرود آمد، به شدت مجروح و از ناحیه چشم نابینا شد و همچنین عمو و پسر عمویش دار فانی را وداع گفتند.

خانواده حافظ پس از این حادثه در روستایی در استان اسماعیلیه ساکن شدند، مادرش او را نزد مکتب‌دار روستا برد تا قرآن بیاموزد، در حالی که سعید حافظ، هنوز 10ساله نشده بود، توانست کل قرآن را با وجود نابینایی، حفظ و استادش را متعجب کند.

هنگامی که نوجوان بود، سوره الرحمن از شیخ محمد رفعت و سوره‌های ضحی و انشراح را به سبک شیخ عبدالباسط تقلید کرده بود و در ابتدای آئین‌های دینی استان اسماعیلیه به تلاوت می‌پرداخت.

وقتی همگان استعداد شگفت‌انگیز او را در تلاوت و خواندن سرودهای دینی احساس کردند به پدرش، حسن حافظ توصیه کردند که فرزندش را به مرکز نمونه مراقبت و راهنمایی نابینایان در محله زیتون قاهره منتقل کند. سعید حافظ دوران نوجوانی و جوانی خود را در آن مرکز سپری کرد و توانست دیپلم موسیقی اخذ کند.

سعید حافظ در 18 سپتامبر 1973 در حالی که 22 سال سن داشت، در آزمونی شرکت کرد که به موجب آن، به عنوان خواننده در تلویزیون مصر انتخاب شد و از همان ماه او در برنامه‌هایی با ماهیت دینی به اجرا پرداخت.

در 25 ژوئیه 1974، مدحت عاصم، استاد موسیقی و کارشناس رادیو، او را در رادیو مصر پذیرفت، اما سعید حافظ آرزو داشت، روزی بتواند مانند شیخ محمد النقشبندی، شیخ نصرالدین طوبار و شیخ محمد الطوخی در اوقات نماز برای نمازگزاران، از رادیو، دعای مذهبی بخواند.

وی در آغاز کار رادیویی خود تحت تأثیر شیخ محمد النقشبندی قرار داشت تا اینکه بعد از مدتی، راهی را برای خود برگزید و صاحب‌سبک شد؛ سبکی که بسیاری از جوانان و علاقه‌مندان به سرودهای دینی در مصر، شیفته آن شدند. سعید حافظ در آن سال‌ها افتخار بزرگ دیگری نیز کسب کرد و توفیق یافت تا در ضبط استودیویی 30 دعای روزانه با شیخ محمد عمران، حکیم تلاوت مصر مشارکت داشته باشد.

سعید حافظ، صاحب دو دختر به نام‌های عالیه و زینب بود. او از سال 2000 میلادی به کشورهای مختلف برای اجرای برنامه دعوت شد که سفر به مراکش در سال 2003، اسپانیا در سال 2004 ، تونس در سال 2005، پاریس در سال 2014 و الجزایر در سال 2015 از جمله آن بود.

او، دائماً به زیارت حرم سیده نفیسه قاهره می‌رفت و به خاطر عشق و علاقه‌ای که نسبت به خاندان پیامبر(ص) داشت، در آن مکان مقدس به دعا و مدیحه‌سرایی درباره پیامبر اکرم(ص) پرداخت. 31 آگوست 2015 آخرین اجرای سعید حافظ در رادیو مصر بود؛ شبی پرشور که بسیاری از جوانان برای شنیدن صدایش در مسجد حضرت زینب(س) قاهره گرد هم آمده بودند.

پس از آن بیماری دیابت شیخ سعید حافظ شدت یافت و به کما رفت. بعضی منابع مصری می‌گویند در دوران حدوداً یک ماه و نیمی که او در کما بود، هیچ‌گونه مراقبت خاص و توجهی از جانب دولت نسبت به این شخصیت برجسته به عمل نیامد. البته چهره‌هایی همچون احمد رمضان، فرزند قاری شهیر شیخ محمود محمد رمضان و شیخ یاسر محمودالشرقاوی، قاری جوان و خوش‌آتیه مصری، دوستان و یاران وفادار او تا لحظه آخر بودند.

گزارش ایکنا حاکی است، سرانجام، شیخ سعید حافظ، ظهر 4 ژانویه 2016 مقارن با 15 دی 1394 در سن 65 سالگی دار فانی را وداع گفت. یاسر الشرقاوی در تشییع پیکر او به قرائت قرآن پرداخت و جمعیت عزادار برایش در میدان سیده نفیسه قاهره، مراسمی برپا کردند.

بی‌شک نام و آثار به جای‌مانده از سعید حافظ، میراثی معنوی برای ره‌پویان عرصه ابتهال و انشاد دینی در سراسر جهان خواهد بود. چنانچه استاد بهاءالدین خرمشاهی به نیکویی خواجه حافظ شیرازی را حافظه شعری ما ایرانیان نامیده است، می‌توانیم بگوییم سعید حافظ، در کنار چهره‌هایی چون طه‌الفشنی، نصرالدین طوبار، نقشبندی، محمد عمران و ... حافظه معنوی ابتهال و انشاد دینی در سراسر جهان اسلام است.

بنابراین گزارش، غلامرضا شاه‌میوه، مدرس و داور بین‌المللی قرآن کریم همزمان با سالروز وفات این مبتهل شهیر، عکسی کم‌تر دیده شده از او مربوط به سال 1386 شمسی منتشر کرده است:

در حال تکمیل

در ذیل ابتهالی زیبا با صدای سعیدحافظ را می‌شنویم:

کد
 
مأخذ: https://3baqera.blogspot.com/2017/01/S.Hafez.html?m=1

ترجمه: مجتبی اصغری

انتهای پیام
captcha