مصاحبه با یوسفعلی میرشکاک

مصاحبه با یوسفعلی میرشکاک

یوسفعلی میرشکاک زاده ۱۳۳۸ شاعر، نویسنده و طنزپرداز صاحب سبک ایرانی است. او در دومین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش امام و انقلاب برگزیده شد. از این شاعر کشورمان آثار متعددی با خط و مشی دینی و آیینی خوانده شده است. ایکنا به انگیزه سالروز میلاد امیرالمؤمنین علی(ع) پای اشعار او در وصف حضرت پدر بشر نشسته است.
مصاحبه با حجت‌الاسلام سیدصادق موسوی

مصاحبه با حجت‌الاسلام سیدصادق موسوی

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدصادق موسوی، استاد حوزه، محقق و پژوهشگر دینی متولد 1333 در نجف اشرف است. از آثار فاخر او کتاب «تمامِ نهج‌البلاغه» است که مورد تحسین مقام معظم رهبری و برخی مراجع عظام واقع شده است. ایکنا به انگیزه میلاد مولی الموحدین علی(ع) به گفتگو با این دارنده نشان ولایت و محقق نهج‌البلاغه نشست.
مصاحبه با مرضیه وحید دستجردی

مصاحبه با مرضیه وحید دستجردی

مرضیه وحید دستجردی زاده ۱۳۳۸، پزشک و سیاستمدار ایرانی است که از سال ۱۴۰۳ به‌عنوان دبیر ستاد ملی جمعیت فعالیت می‌کند. او نه‌تنها به‌عنوان بانوی فعال در قوه قضائیه (مشاور رئیس قوه قضائیه)، قوه مقننه (نماینده دو دوره مجلس) و قوه مجریه به عنوان اولین وزیر زن در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، بلکه به‌عنوان پزشکی متعهد که زندگی خود را وقف بهبود وضعیت سلامت بانوان ایرانی کرده، جایگاه ویژه‌ای دارد. ایکنا به انگیزه روز مادر و هفته بزرگداشت مقام زن به گفت‌وگو با این بانوی ایرانی نشسته است.
مصاحبه با محمدعلی آذرشب

مصاحبه با محمدعلی آذرشب

محمدعلی آذرشب، استاد تمام دانشگاه تهران برای اهالی قرآن، فکر و اندیشه در ایران و همچنین در جهان، نامی بلند و شناخته شده است. این استاد بزرگ زبان و ادبیات عربی، سال 1326 از پدر و مادری اصالتا لاری در کربلا به دنیا آمد. کارشناسی و کارشناسی ارشد را در دانشکده اصول دین خواند و سال 1362 در مقطع دکتری علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. او همچنین از سال 1353 در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به تدریس ادبیات و زبان عربی مشغول شد. از این استاد نامی آثار بسیار گرانبهایی در زمینه ترجمه و تألیف قرآنی و دینی به زیور طبع آراسته شده است. ایکنا به انگیزه هفته پژوهش و همچنین همزمانی آن با روز جهانی زبان عربی با این استاد ادبیات عرب به گفت‌وگو نشسته است.
مصاحبه با حمید وحیددستجردی

مصاحبه با حمید وحیددستجردی

حمید وحیددستجردی، فارغ‌التحصیل دکتری رشته منطق فلسفی از دانشگاه آکسفورد و از اعضای هیئت علمی نمونه کشوری نشسته است. او همچنین دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه واریک و مدرسه اقتصاد لندن است. او تاکنون پنجاه مقاله در معتبرترین مجلات فلسفی بین‌المللی منتشر کرده است. وحیددستجردی معروف به حمید وحید رئیس پژوهشکده فلسفه تحلیلی در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی از سال ۱۹۸۸ تاکنون است. او یکی از برگزیدگان دومین دوره جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۱ است. کتاب «فلسفه تحلیلی» او سال ۱۴۰۱ به همت انتشارات هرمس به جامعه علمی کشور عرضه شد. ایکنا به انگیزه روز جهانی فلسفه با این فیلسوف به گفت‌وگو نشست.
مصاحبه با گیتی خامنه

مصاحبه با گیتی خامنه

گیتی خامنه اسفند ۱۳۴۳ در تهران به دنیا آمد. او از سال ۱۳۵۸ یعنی وقتی ۱۵ ساله بود به گروه کودک و نوجوان تلویزیون راه یافت و این فعالیت در نقش و نگار مجری شبکه یک تلویزیون به سال ۱۳۷۰ رسید. خامنه سال ۱۳۷۳ به خارج از کشور سفر کرد و مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته دراما با عنوان «کارگردانی و اجرا در نمایش مذهبی - آئینی ایرانی تعزیه»، از دانشگاه نورتریج کالیفرنیا اخذ کرد. او دوره فشرده تهیه‌کنندگی برای انیمیشن را در دانشگاه یو سی ال‌ای به پایان رساند و به مدت سه سال به گذراندن دوره‌های روانشناسی «مرکز بهزیستی بورلی هیلز» مشغول بود. ایکنا به انگیزه روز کودک به گفت‌وگو با این مجری پیشکسوت کودک و نوجوان نشست.
مصاحبه با حسین معصومی همدانی

مصاحبه با حسین معصومی همدانی

حسین معصومی همدانی، زاده دومین روز از آذر 1327 در همدان است. این استاد دانشگاه در درس‌هایی چون ادبیات فارسی، تاریخ ریاضیات، تاریخ فلسفه، تاریخ علم، شاگردان بزرگی را در ایران عزیزمان تربیت کرده است. او که دانش‌‎آموخته مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در سال 1351 است سال‌ها بعد، تاریخ علم را در دانشگاه پاریس پی گرفت. از این استاد پیشکسوت و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی که فرزند ملاعلی معصومی همدانی معروف به «آقای آخوند» مجتهد، فقیه و عارف بزرگ است، آثار متعددی در زمینه تاریخ علم، تاریخ بشر، فلسفه و علوم طبیعی، مردم‌شناسی و هنر و.. در مقام محقق و همچنین مترجم به زیور طبع آراسته شده است. ایکنا به انگیزه روز جهانی علم در خدمت توسعه و علم به گفت‌وگو با این استاد تاریخ علم نشست.
مصاحبه با سیدحسن شهرستانی

مصاحبه با سیدحسن شهرستانی

سیدحسن شهرستانی،‌ پژوهشگر دین و ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر است. او سالیان متمادی در زمینه حافظ شناسی، مولاناپژوهی و همچنین تاریخ هنر پژوهش کرده است. شهرستانی همچنین عضو هیئت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی است و پیش از این مدیر گروه حکمت هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی بوده است.
مصاحبه با علی‌اصغر سیدآبادی

مصاحبه با علی‌اصغر سیدآبادی

علی‌اصغر سیدآبادی، زاده ۱۳۵۰ در سیدآباد، مروج کتاب‌خوانی، نویسنده کودک و نوجوان و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان ایرانی است. او تا امروز حدود ۶۰ کتاب از او منتشر شده که موضوع برخی از آنها مباحث نظری ادبیات کودک و نوجوان و باقی داستان و شعر برای کودکان و نوجوانان است. سیدآبادی سال ۱۳۹۷ از سوی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به عنوان یکی از کاندیداهای ایرانی برای دریافت جایزه آسترید لینگرن معرفی شده‌ است. ایکنا همزمان با هفته کودک به گفت‌وگو با این فعال حوزه ادبیات کودک نشست.
مصاحبه با حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین انصاریان

مصاحبه با حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین انصاریان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین انصاریان، زاده ۱۸ آبان ۱۳۲۳ خوانسار، پدرش محمدباقر از خاندان انصاریان و مادرش از سادات مصطفوی آن شهر بود. او که از خطیبان برجسته و تاثیرگذار کشور است، پس از دوره دبیرستان، راه طلبگی را در پیش گرفت و پس از مشورت با استاد مهدی الهی قمشه‌ای دروس طلبگی را آغاز کرد و تحصیلاتش را در دو حوزه علمیه تهران و قم دنبال کرد. رسائل و مکاسب و کفایه را نزد اساتیدی چون؛ مصطفی اعتمادی تبریزی، محمدفاضل لنکرانی، صالحی نجف‌آبادی و یوسف صانعی فرامی‌گیرد. پس از اتمام سطوح عالیه وارد مرحله استنباطی فقه و اصول - درس خارج - می‌گردد و از محضر اساتید نامی سیدمحمد محقق داماد، حسینعلی منتظری، ابوالفضل نجفی خوانساری و بالاخص سالیانی، میرزا هاشم آملی علم دین را فرا می‌گیرد، که حاصل این برهه از ایام تحصیلی انصاریان، تقریرات فقه و اصول درس میرزا هاشم آملی است که او به رشته تحریر درآورده است. شیخ حسین انصاریان سالیان سال است از اساتید اخلاق و خطبای صاحب سبک است و سخنانش همواره با استقبال مردم مواجه می‌شود.