کد خبر: 2459456
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۷

ميزگرد آزاد‌انديشی «نشاط عاشورايی» در دانشگاه ياسوج برگزار شد

گروه اندیشه: به همت انجمن اسلامی دانشجويان مستقل دانشگاه ياسوج، ميزگرد آزادانديشی نشاط عاشورايی صبح امروز، 18 آذر‌ماه در دانشگاه ياسوج برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كهگيلويه و بويراحمد،‌ به همت انجمن اسلامی دانشجويان مستقل دانشگاه ياسوج ميزگرد آزادانديشی نشاط عاشورايی بهار در زمستان از سلسله ميزگردهای آزادانديشی سبك زندگی دينی صبح امروز، 18 آذر‌ماه برگزار شد.
اين نشست با حضور اساتيدی از گروه روانشناسی از جمله ملتفت، نيكدل و همچنين گروه معارف مهرابی و محمدی و حجت‌الاسلام كريمی، حجت‌الاسلام امينی و خانم هاشميان از دفتر نهاد رهبری و جمعی از دانشجويان برپا شد.
علی مهرابی، از اساتيد گروه معارف دانشگاه با بيان اين سؤال كه آيا به‌عنوان شيعه می‌توانيم ضمن داشتن حزن بر عزای امام حسين‌(ع) شادی هم داشته باشيم؟، بيان كرد: می‌توان در مقابل واقعه عاشورا هم غمناك و هم شاد بود اما اين شادی نبايد حسی باشد و اگر با اين نگاه به شادی بپردازيم دچار گناه هم شده‌ايم.
وی افزود: تعريف فعل صحيح اين است كه هم از شرعيت، عقلانيت و هم از واقعيت تبعيت كنيم كه فعل امام حسين‌(ع) در روز عاشورا از هر سه تبعيت می‌كرد و فعل ايشان با فطرت، قرآن و كتاب مطابقت دارد.
استاد معارف دانشگاه ياسوج ادامه داد: شادی برآمده از حس و عاطفه نيست و خنده پيامد و نماد ظاهری شادی است و چه بسا انسان‌هايی هستند كه با ظاهری غمناك از درون شاد هستند.
مهرابی اظهار كرد: زيبايی شادی‌آفرين است و زيبايی يعنی درونيات بر برونيات غلبه كند و به همين دليل است كه حضرت زينب‌(س) در پاسخ به يزيد فرمودند «جز زيبايی نديدم و اين شادی عاشورايی است».
وی با اشاره به داستان حضرت قاسم‌(ع) عنوان كرد: هر كسی از فطرت و عقل سالمی برخوردار باشد رنج را می‌پذيرد در حالی‌كه تحمل رنج نيز شاد است به‌گونه‌ای كه امام علی‌(ع) فرمودند: «مؤمن كسی است كه ظاهرش شاد است اما در دل غم دارد».
استاد معارف دانشگاه ياسوج بيان كرد: می‌توان در روز عاشورا شاد بود اما يك شادی خردمندانه به ياد انسان، كه عصاره انسانيت از وجود حسين(ع) تراوش می‌كند و در اوج نياز اعلام بی‌نيازی می‌كند.
قوام ملتفت،استاد روانشناسی دانشگاه ياسوج نيز در اين ميزگرد به بيان شاخصه‌های روانشناسی ياران امام حسين‌(ع) در روز عاشورا پرداخت و گفت: انسان سالم از ديدگاه روانشناسی دارای چهار شاخصه رفتن دنبال اهداف درونی به‌جای بيرونی، خودمختاری در رفتار و استقلال در تصميم‌گيری، ذهن آگاه و زندگی در لحظه حال و برطرف كردن نيازهای غير‌حيوانی است كه با نگاهی به تاريخ عاشورا و بررسی اين شخصيت‌ها پی می‌بريم كه ياران امام هر چهار شاخصه را به‌نحو احسن دارا بودند و نماد انسان‌های شاد و سالم هستند كه در صحنه كربلا به شادی و با نشاط به استقبال شهادت رفتند.
همچنين قباد محمدی، استاد گروه معارف دانشگاه ياسوج نيز در ادامه با تقسيم قوای ادراكی انسان گفت: گاهی اوقات حواس مختلف با هم فعال هستند در حالی‌كه ما در يك قوه مادون گريه می‌كنيم، در يك قوه بالاتر شاد هستيم و می‌توان جريان عاشورا را دردی لذيذ عنوان كرد.
وی در پایان با بیان اینکه عزت برای خدا و مؤمنان است و اين عزت احساس شادی می‌آورد، عنوان كرد: حقانيت نيز مستلزم شادی است و در عين مغلوب بودن و مظلوم بودن صوری، دارای اقتدار بوده و احساس شادی می‌كند.
captcha