به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، امیرحسین غلامزاده، از اساتید دانشگاه روز گذشته، 19 بهمنماه در نشست عرفان اسلامی با جمعی از خواهران طلاب، گفت: اگر عرفان را حالتى ملکوتى و حقیقتى روحانى و الهى بدانیم، باید مایه و ریشه آن را در اعماق قلب و باطن جان و سرّ وجود جستجو کرد.
وی در ادامه اظهارکرد: عرفان لطیفهاى است الهى و حقیقتى است فطرى که به صورت قوّه و استعداد در خزانه وجود انسان از جانب حضرت محبوب قرار داده شده که براى رسیدن به آن حالت باید معارف و اخلاق و مضامین ادعیه وارده از ائمه طاهرین(ع) را با کمک قرآن و روایات پرورش داد.
این استاد دانشگاه با این پرسش که عرفان اسلامی چیست و عارف حقیقی چه کسی است؟، افزود: عارف حقیقى کسى است که قواعد عرفان را از مقرّبان درگاه حق، صدّیقان، صالحان و اولیاى واقعى گرفته باشد و خود را محقّق به آن حقایق نموده و جان را منوّر به نور ملکوت کرده باشد.
غلامزاده با بیان اینکه عرفان یکی ار راههای رسیدن به قرب الهی است، ابراز کرد: عرفان در لغت به معنای شناخت است و در اصطلاح علمی است که دارای دو جنبه است یکی در رابطه با بحث خدا و شناخت احکام و دیگری در مورد انسان است.
وی با بیان این نکته که دین دو جنبه نظری و عملی دارد، یادآور شد: برخی از عرفا معتقدند که عرفان جوهر دین است یعنی از این راه میتوان خود را کامل کرد و به خدا رسید.
این استاد دانشگاه به شناخت در عرفان اشاره کرد و گفت: عارف در سیره فکری خویش بر این است که حقیقت اشیاء را آنچنان که هست ادراک نماید و هستی را با دیده عقلی رصد کند.
غلامزاده با بیان اینکه عرفان اسلامی بهطور خاص در عرصه علوم اسلامی مانند دیگر دانشهای اسلامی چون فلسفه و کلام اسلامی و غیره مطرح است. اضافه کرد: عرفان اسلامی را میتوان معرفت و دانشی دانست که بدان عنصر عشق در مطابقت و همراهی با ساختار وحی در اسلام گره خورده است.
وی در ادامه گفت: حقیقت عرفان اسلامی در صدر اسلام در قالب«شناخت، فهم عمیق و لطیف از خالق هستی و شناسایی حقایق هستی و پیوند و ارتباط انسان با حقیقت» ریشه در متن اسلام و سیره معرفتی معصومین و اصحاب سرّ آنهاست.