کد خبر: 3500619
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳

کارگاه آموزشی «پیامدهای منفی ناشی از رواج تفکر خودکشی در جامعه» در گچساران برگزار شد

گروه اندیشه: کارگاه آموزشی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی با موضوع پیامدهای منفی ناشی از رواج تفکر خودکشی در جامعه به همت کانون فرهنگی تبلیغی کوثر نور در شهرستان گچساران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، شهره محمودیان، از اساتید دانشگاه روز گذشته، سوم خردادماه در کارگاه آموزشی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی با موضوع پیامدهای منفی ناشی از رواج تفکر خودکشی در جامعه، اظهار کرد: اولین نعمتی که خداوند به انسان عطا فرموده، زندگی است که بهره‌مندی از سایر نعم را امکان‌پذیر می‌سازد. لذا حفظ این نعمت، یکی از مهمترین مسئولیت‌ها و وظایف انسان است و تنها در صورتی می‌توان از آن چشم پوشید که ارزشی بالاتر از آن، نظیر حفظ دین مطرح باشد.
وی افزود: انسان‌ها همان‌گونه که حق ندارند، حیات و زندگی را از دیگران سلب کنند، اجازه ندارند به زندگی خود خاتمه دهند. در واقع همان‌گونه که کشتن دیگران، جرم و گناه است، خودکشی هم نوعی جرم و انحراف است.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی در ایران، خودکشی را تقبیح می‌کنند، اضافه کرد: در دیدگاه دینی، مرگ داوطلبانه در جبهه‌های نبرد و رفتن روی مین برای باز کردن معبر یا عملیات انتحاری شهادت نامیده می‌شود، زیرا در جهت حفظ مصالح بالاتری انجام شده است.
محمودیان با بیان اینکه خودکشی در جامعه‌ای که براساس معیارهای اسلامی بنا شده باشد، گناه و قتل نفس محسوب می‌شود، ابراز کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرمایند، خود را مکشید و دستخوش هلاک و تباهی مسازید که خداوند با شما مهربان است. هر که از روی تجاوز و ستم چنین کند، به‌زودی او را در آتش دورخ خواهیم افکند و این برای خدا آسان است.
وی به پیامدهای خودکشی اشاره کرد و آن را نوعی انحراف و جرم دانست که تبعات عدیده‌ای دارد، یادآور شد: اگر فرد خودکشی کننده، موفق به مرگ شود، ممکن است از رنج و درد و مشکلاتی که در این جهان داشته است، آزاد شود، اما بنا به اعتقادات مذهبی مسلمانان و حتی سایر ادیان، به عذابی دردناک‌تر گرفتار خواهد شد.
این استاد دانشگاه افزود: خودکشی، آثار ناخوشایندی نیز بر اجتماع دارد. وجود خودکشی در جامعه نشانگر نابسامانی، انحراف و نابهنجاری و مشکلات اجتماعی است. هرچه میزان خودکشی در جامعه افزایش یابد، نابسامانی‎های اجتماعی نیز بیشتر می‌شود و حتی ممکن است به بحران اجتماعی منتهی شود.
محمودیان خودکشی جوانان را باعث از بین رفتن سرمایه‌های انسانی در جامعه دانست و عنوان کرد: افرادی که در سن فعالیت‌اند و باید به ازای خدماتی که از جامعه دریافت کرده‌اند، به جامعه خدمت کنند، با این عمل به ذخیره سرمایه‌های انسانی جامعه ضرر می‌رسانند.
captcha