کد خبر: 3576263
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸

کظم غیظ، بهترین راه کنترل خشم است

گروه معارف: مدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در زمینه راه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت: کظم غیظ بهترین راه کنترل خشم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، به نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد،حجت‌الاسلام حمید برازش، مدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد روز گذشته، یکم اسفندماه اظهار کرد: هرگاه انسان در حالت غضب افراط کند و از حد و مرز ایمان خارج شود گرفتار گناه و اعمال ناپسند رومزه می‌شود،کنترل خود را از دست می‌دهد در این هنگام شیطان تمام وجود او را فرا می‌گیرد.
وی افزود: خشم و غضب حالتی نفسانی است که تنها در راه صحیح باید از آن استفاده شود و افراط و تفریط در آن خطرات بسیار زیان‌باری برای انسان به وجود می‌آورد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان درباره راه‌های کنترل خشم، اضافه کرد: روان‌شناسان راه‌ها و شیوه‌های مختلفی درباره کنترل خشم و غضب ارائه می‌دهند اما خداوند در قرآن کریم یکی از ویژگی‌های شایسته انسان مؤمن را کظم غیظ و عفو می‌شمارد.
حجت‌الاسلام برازش تاکید کرد: بررسى دقیق مفهوم (کظم غیظ) در منابع اسلامى و سیره زندگى پیشوایان دینى نشان مى‌دهد که بهترین و کارآمدترین راهکارهاى مقابله با خشم و کنترل آن قرن‌ها پیش توسط دین مبین اسلام با این مضمون مدنظر قرار گرفته است که نشان از توجه کامل دین اسلام به تمام ابعاد وجودى انسان دارد.
وی تصریح کرد: سرکوب کردن با کظم غیظ متفاوت است، در کظم غیظ انسان با مدیریت مسئله و عفو و گذشت خشم خود را کنترل می‌کند و به آرامش و اطمینان خاطر می‌رسد و این مطابق توصیه‌های قرآنی بهترین راه کنترل خشم و غضب است اما در سرکوب کردن خشم، فرد نه تنها مسئله را حل نمی‌کند بلکه اثرات منفی از جمله عدم اعتماد به نفس، ترس، کینه و نفرت، پرخاشگری و مضرات جسمانی دامن‌گیرش می‌شود.
captcha