کد خبر: 3579168
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱

مسجد تاریخی آرند؛ از جاذبه‌های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد

گروه معارف: مسجد تاریخی روستای آرند در 8 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان چرام بازمانده از دوران صفویه با شماره 27940 ثبت ملی شده است، زائران نوروزی می‌توانند از این مسجد تاریخی بازدید کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، مسعود شفیعی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد امروز، 10 اسفندماه اظهار کرد: آرند نام یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین روستاهای شهرستان چرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد است.
علت نامگذاری روستا به آرند
وجه تسمیه نام این روستابه علت آن است که در زمان ساسانیان شاهزاده‌ای به نام اورنگ (orang) شاه در اینجا زندگی می‌کرده که بعد از هجوم اعراب به این سرزمین نام این منطقه را اورند(orand) گذاشتند و بعدها به آرند تغییر کرد.
از مهم‌ترین ویژگی‌های این روستا طبیعت بکر، محصور شده در بین دو کوه باسیون میلک، چشمه سارهای فراوان و محصول معروف آن میوه انار است.
روستای آرند که قدمت تاریخی آن براساس منابع تاریخی به دوره حکومت هخامنشیان برمی‌گردد؛ زمانی که کوروش و داریوش کبیر بر این سرزمین فرمانروایی می‌کردند.
برخی حتی قدمت آن را به دوران افسانه‌ای پادشاهی اورندشاه در شاهنامه فردوسی می‌رسانند که نام این ده برگرفته از همین نام است.
وجود آثار باستانی متعدد، قبرهای قدیمی که رو به سمت بیت‌المقدس هستند، وجود آسیاب‌های متعدد، قلاع بزرگ، دژهای بلند، همه و همه نشان از قدمت این سرزمین دارد.
بنای مسجد آرند
وی در خصوص مسجد تاریخی آرند، گفت: از این بنا انبوهی از سنگ‌های تراشیده مربع و مستطیل شکل و محراب ساده و مثلث شکل و دیواره‌های اطراف به ارتفاع یک متر از گچ و سنگ باقی مانده است.اطراف این مسجد قلعه تاریخی، خانه عالم، خونه‌های تاریخی، گورستان قدیم در یک بافت تاریخی وجود دارد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اضافه کرد: کار تعیین حریم بافت تاریخی انجام شده و مرمت و بازسازی مسجد از طرح قدیم خودش در دست اجراست.
بازید زائران مذهبی از مسجد
شفیعی با اشاره به بازدید زائران مذهبی و مسافران نوروزی از روستای تاریخی آرند، بیان کرد: زائران زیادی از طراف به‌خصوص خوزستان و بوشهر به این مکان سفر می‌کنند.
مسجد آرند؛ دانشگاه زمان خویش
وی تصریح کرد: این مسجد، به عنوان دانشگاه وقت خویش بوده و محصلین زیادی در حوزه ستاره‌شناسی آموزش داده شدند و علمای دین بسیاری از این مسجد به پا خاستند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: به نظر می‌رسد اقوامی اطراف استان فارس از ساکنین اولیه این روستا بودند که به دلایلی نامعلوم این مکان را ترک کردند.
captcha