مطالبات تشکل‌های قرآنی ـ غیردولتی از رئیس جمهور آینده
کد خبر: 3600550
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶

مطالبات تشکل‌های قرآنی ـ غیردولتی از رئیس جمهور آینده

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: تشکل‌های قرآنی ـ غیردولتی در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به بیان انتظارات و مطالبات خود پرداختند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جامعه قرآنی و مؤسسات و تشکل‌های قرآنی غیردولتی از جمله نهاد‌هایی هستند که همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در عین داشتن مطالبات و درخواست‌هایی از رئیس جمهور آینده کشورمان، از بی‌توجهی آنها به فعالیت‌های قرآنی کشور در برنامه‌هایشان گلایه‌مند هستند.
طی این گزارش پای صحبت‌های برخی از مسئولان و مدیران تشکل‌های قرآنی ـ مردمی نشسته‌ایم که در ادامه می‌آید.
جهانبخش صالحی، مدیر‌عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان فارس در گفت‌وگو با ایکنا در این باره گفت: انتظارات جامعه قرآنی جدای‌ از عامه مردم نیست چون جامعه قرآنی بخشی از جامعه اصلی است.
وی ادامه داد: انتظارات عامه مردم و متدین این است که همّ و غمّ خود را برای مشکلات معیشتی مردم بگذارند و از حزب‌گرایی بپرهیزند و فقط دغدغه‌شان خدمت به مردم باشد.
صالحی اضافه کرد: هنگامی که مشکل معیشتی حل شود مردم فراغت دارند و به سمت دین و تبلیغ دین می‌روند اگر کسی تأمین نباشد، نمی‌تواند عبادت درست داشته باشد.
وی اظهار کرد: خواسته بعدی این است که سازمان قرآن و عترتی ایجاد و مؤسسات و خانه‌های قرآنی را هدایت کنند. مؤسسات قرآنی مشکلات عدیده‌‌ای از جمله بودجه، امکانات، بیمه فعالان قرآنی و ... دارند، دولت جدید باید دولتی باشد که خدا را بیشتر در نظر بگیرد.
صالحی عنوان کرد: اقتصاد کشور خیلی مهم است همچنین بُعد سیاست خارجی و دولت جدید باید برابر آمریکا و اسرائیل قد علم کند. بنابراین اول حل مشکل معیشتی باید در اولویت قرار گیرد و سپس ایجاد سازمان قرآن و عترت که زیر نظر شورای عالی قرآن کشور است و می‌تواند مشکلات آن ستاد را برطرف کند.
وی بیان کرد: دولت موظف است زمین در اختیار مؤسسات قرآنی قرار دهد. فرهنگسراها باید مکان مناسب در اختیار مؤسسات قرار دهند. تعداد زیادی حافظ، قاری و داور قرآنی داریم که در سطح کارشناسی ارشد تحصیلات دارند اما بیکار هستند. کار معنوی در جای خود اما در بُعد مادی باید دولت زمینه ایجاد کند که اولویت استخدام بعد از خانواده شهدا قرآنیان باشند.
مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان فارس اضافه کرد: انتقادی به کاندیداهای انتخابات وارد کرده‌اند که به جایی اینکه پس از چندین سال از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای آن را بگویند، آبروی هم را می‌برند. این نشان می‌دهد که قرآن هنوز به عنوان راهکار جا نیفتاده و جایگاه قرآن در بین مسئولان خالی است.
وی بیان کرد: باید راه‌حل ارائه دهند و مردم را دلگرم کنند نه اینکه تلاش کنند برای به‌دست آوردن پست ریاست جمهوری باید اول خودشناسی و خداشناسی را یاد بگیرند سپس می‌توان از این افراد انتظار داشت که خدمتی به جامعه داشته باشند.
در ادامه حسین خاکسارهرندی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا ضمن بیان این مطلب گفت: مطالبات جامعه قرآنی چندین بار در همه جا تکرار شده است. قانون‌های وضع شده در جهت تسهیل کار مؤسسات که متأسفانه اجرا نشده قانون‌هایی که وضع شده می‌تواند مقداری از دغدغه مؤسسات را رفع کند که حتی همین‌ها هم عملیاتی نمی‌شود مثل معافیت آب، برق، گاز... و بیمه فعالان قرآنی که قانونش باید با همفکری قرآنیان به صورت جامع بررسی و سپس اجرا شود.
وی اضافه کرد: بحث بعدی بودجه است که در بودجه کشور چند سالی حمایت از قرآنیان دیده می‌شود اما تخصیص داده نمی‌شود در رسانه‌ها اعلام می‌شود که دولت به مؤسسات کمک می‌کند اما در عمل انجام نمی‌شود. مورد بعدی وحدت رویه در مؤسسات قرآنی است مثل هیئت رسیدگی و ادغام که در زمینه سیاست‌گذاری قرآنی یکی وحدت رویه وجود داشته باشد الان فعالیت قرآنی خیلی متولی دارد و هر متولی یک سلیقه دارد در رابطه با مربیان مهمترین دغدغه بیمه است.
خاکسار‌هرندی با تأکید بر اینکه بعد امنیت شغلی وضعیت مشخصی ندارد، تصریح کرد: اگر این موارد حل شود سایر موارد مثل تربیت نیروی انسانی کارآمد بر‌عهده مؤسسات قرآنی است که اگر بودجه لازم باشد مؤسسات خودشان انجام می‌دهند.
سپس اکبر حق‌نظری، مدیر‌عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی ایلام با اشاره به اینکه بیشتر مطالبات جامعه قرآنی از دولت آینده این است که امور اجرایی فعالیت‌های قرآنی را به بخش‌های مردمی واگذار کنند، عنوان کرد: با این روش هم مؤسسات توانمند می‌شوند و هم دولت فراق بال پیدا می‌کند.
وی اظهار کرد: نکته بعد این است که مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی امور قرآنی در کشور در حال حاضر متعددند و باید سیاست‌گذاری آنها را واحد کنند. برای اعطای اعتبارات، جلوگیری از موازی‌کار و برای وحدت رویه دولت بنا بر مصوبه مجلس در تحقق بودجه قرآنی تلاش کند تا فضای قرآنی در کشور بیشتر حاکم شود تا مؤسسات قرآنی توانمندتر شوند.
حق‌نظری با تأکید بر اینکه فعالان قرآنی از مسئولیت‌های بالاتر برخوردار شوند، تأکید کرد: مسئله بعدی بیمه است. در نظام اسلامی این را داریم که از بیت‌المال برای افرادی که در این زمینه تلاش می‌کند، می‌شود مستمری در نظر بگیرند یا حداقل اگر افرادی که 20 تا 30 سال در زمینه فعالیت قرآنی تلاش می‌کنند از بیمه برخودار باشند.
ابراهیم مرادی، مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی بوشهر در ادامه با اشاره به اینکه در انتخاباتی که در پیش داریم جامعه قرآنی همچون دیگر اقشار مختلف مردم باید حضور پررنگ داشته باشند، تأکید کرد: گام دوم انتخاب اصلح است.
وی اظهار کرد: قرآنیان باید همگام با دیگر مردم همیشه در صحنه دِین خود را به قرآن ادا کنند. قرآنیان در حال حاضر دل نگرانی‌های دارند به گونه‌ای که مؤسسات انتظار دارند از حمایت دولت برخوردار شوند. انتظار می‌رود همه قرآنیان بصیرت افزایی را سرلوحه خود قرار داده و با انتخاب اصلح مشت محکم بر دهان دشمنان بزنند.
براساس گزارش ایکنا، هاشم سعیدی‌شکوه، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی همدان عنوان کرد: هر پیشه‌ و گروهی از مردم انتظارات خاص خود را دارند. ما هم انتظار داریم دولت نگاه خاص به فعالیت قرآنی داشته باشد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی منفک از قرآن نیست ولی متأسفانه قرآن مدتی است در مهجوریت واقع شده و دین گریزی به وجود آمده و وقتی مردم از دین دور شوند از قرآن دور می‌شوند و همین گونه است که آسیب‌های اجتماعی به وجود می‌آید و باید یک نهاد قرآنی شکل گیرد.
سعیدی‌شکوه اضافه کرد: یک وحدت رویه به وجود آید و سازمان قرآنی وجود داشته باشد و باید نهادی منسجم باشد و به وضعیت جامعه قرآنی از جمله بیمه، اعتبارات و تجهیز مؤسسات قرآنی رسیدگی شود.
وی گفت: عدم حمایت باعث می‌شود انگیزه کم شود. باید زیرساخت‌ها و برنامه‌های شاخص مشخص شود و جامعه پذیرای دین و قرآن است و مردم آشنا هستند فقط یک مدیریت منسجم لازم است و انتظار داریم قرآن سرلوحه کار قرار گیرد.
لیلی شکرانی، مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی خراسان شمالی در گفت‌وگو با ایکنا با تأکید بر اینکه همه باید حضور پررنگ در انتخابات داشته باشیم، بیان کرد: وظیفه شرعی و ملی است اما نماینده ملت باید درد مردم را درک کند. علی‌الخصوص ما جامعه قرآنی که می‌بینیم معلمان بدون چشم داشت فعالیت می‌کنند اما بیمه که حداقل حقوق شهروندی است، معلمان هیچ بهره‌ای ندارند. انتظار داریم سیاستمداران و دولتمردان به این موضوع توجه جدی کنند.
وی بیان کرد: ارتقای فرهنگ عمومی نقش اساسی در پیشرفت جامعه دارد اما هنوز فرهنگ قرآن را نتوانسته‌ایم در جامعه پیاده کنیم. اجرای برنامه‌های قرآنی نیاز به منابع مالی دارد و باید حمایت‌ شوند. مؤسسات قرآنی به عنوان مرکز تجاری فعالیت نمی‌کنند اما همانند این مراکز مشکلات ثبت و مالیات و ... برای آنها وجود دارد.
captcha