کد خبر: 3631297
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ریشه قرآنی و دینی دارد

گروه معارف: سرپرست اداره تبلیغات اسلامی لنده گفت: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ریشه قرآنی و دینی دارد که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام سیدمحمود الهی‌نیا، سرپرست اداره تبلیغات اسلامی لنده روز گذشته، 24 مردادماه در حاشیه کارگاه آموزشی بررسی آسیب‌های اجتماعی در این شهرستان، اظهار کرد: در تعریف آسیب‌های اجتماعی همین بس که بدانیم اموری هستند که نظم عمومی جامعه را بر هم می‌زنند و هنجارهای آن را مورد تعرض قرار می‌دهند.
وی افزود: شناخت آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها در جامعه بسیار حائز اهمیت بوده زیرا افزایش این ناهنجاری‌ها خبر از وجود بحران در جامعه و تهدید کننده نظم اجتماعی هستند.
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی لنده تصریح کرد: شناخت آسیب‌های اجتماعی و ارائه راه‌کارهای مناسب برای کاهش آن در جامعه امری ضروری بوده که نیازمند تولید اندیشه و ارائه راهکار‌های پیشگیری است.
حجت‌الاسلام الهی‌نیا یادآور شد: پیشگیری در سطوح مختلف جامعه از جمله خانواده و کانون‌های اجتماعی کوچک باید حمایت شود شود تا بتوانیم با فرهنگ‌سازی ریشه آسیب‌های اجتماعی در جامعه را بخشکانیم.
وی خاطر نشان کرد: هریک از دانشمندان علوم اجتماعی، روان شناسی، فقهی و حقوقی راهکاری برای پیشگیری از وقوع جرائم در حوزه‌های مختلف نظیر راهکارهای اقتصادی، سیاسی، مدنی و اداری، تربیتی، خانوادگی، مذهبی و علمی را در نظر گرفته‌اند.
سرپرست تبلیغات اسلامی لنده ادامه داد: مهم‌ترین رویکردی که امروزه باید در سطح جوامع اسلامی در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد، رویکرد دینی و توجه به ریشه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با استفاده از آیات و روایات قرآنی است.
حجت‌الاسلام الهی‌نیا با اشاره به نقش دین و تأثیر آن در جلوگیری و پیش‌گیری از جرائم و انحرافات اجتماعی در میان اندیشمندان، بیان کرد: گروهی بر این باورند که با وجود عناصر سه‌گانه عقل، دستاوردهای علمی و وجدان اخلاقی برای ایجاد نظم عمومی و تعیین حدود اختیارات افراد، هیچ نیازی به دین و مذهب نبوده و آنها توانایی کاهش آسیب‌ها را ندارند.
وی یادآور شد: اما عده‌ای ضمن احترام به موارد و عناصر سه گانه مذکور دیگر بر این باورند مبانی اعتقادی، احکام تکلیفی فقهی و اصول اخلاقی دینی بهترین عوامل بازدارنده از انحراف، بزهکاری و تباهی در جامعه است.
captcha