به گزارش ایکنا از کهگیلویهوبویراحمد، سیدمحمدقائم کاظمیبیدک، رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویهوبویراحمد امروز، هفتم دیماه در دیدار با آیتالله سیدشرفالدین ملک حسینی، اظهار کرد: نقش و جایگاه جهاد دانشگاهی در شرایط تحریم و در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب ستودنی و دارای اهداف و برنامههای خاصی است.
وی افزود: براساس نیازهای کشور اگر جهاد دانشگاهی بخواهد کار بزرگی انجام دهد نیاز به حمایتهای ویژه دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: یکی از مشکلات دانشگاههای کشور کمبود ارتباط مستمر صنعت و دانشگاه است که جهاد دانشگاهی با مطالعات آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و علمی خود سعی میکند این ارتباط تنگاتنگ و دوسویه را بین دانشگاه و صنعت ایجاد کند و تاکنون تلاشهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
کاظمی با بیان اینکه آذرماه سال گذشته که مسئولیت جهاد دانشگاهی استان را برعهده گرفتم حدود ۱.۵میلیارد تومان بدهی داشتیم، تصریح کرد: تراز مالی این واحد به منفی ۷۰۰ میلیون تومان رسیده بود.
وی ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه کشور در سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار اخذ کردهایم که بهصورت ۱۰۰ درصد تخصیص یافت. در همین راستا برای راهاندازی مرکز گیاهان دارویی و فرآوری و تولید عسل تجهیزات آزمایشگاهی خریداری کردهایم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان ابراز کرد: همچنین طی سال جاری حدود ۲ میلیارد تومان جهت خرید تجهیزات اداری به این واحد اختصاص داده شد که مبادله این اعتبار انجام و بهصورت ۱۰۰ درصد تخصیص یافت.
کاظمی با اشاره به اجرای ۳۱ طرح فناورانه از سوی جهاد دانشگاهی با حمایت صندوق توسعه ملی، تأکید کرد: از این تعداد، ۲ طرح دانشبنیان شامل تولید آفتکشهای گیاهی با منشأ گیاهی با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان و تولید داروهای دامی با منشأ گیاهی با اعتباری به مبلغ ۴.۵ میلیارد تومان به این استان واگذار شد.
وی اضافه کرد: زمین مورد نظر این دو طرح خریداری شده که با همکاری پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کشور اجرا خواهد شد.
رئیس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در سطح استان در حوزههای پژوهشی، آموزشی، اشتغال و فرهنگی فعالیت میکند، گفت: مرکز تخصصی دستبافهای داری، مرکز تولید و بستهبندی عسل، مرکز تخصصی گیاهان دارویی و مرکز درمانی از جمله مراکز حوزه پژوهش این نهاد در استان هستند.
کاظمی افزود: در حوزه آموزش در دو بخش کوتاهمدت و بلندمدت فعالیت داریم که آموزشهای بلندمدت ما در مرکز علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی و آموزشهای کوتاهمدت ما شامل آموزشهای تخصصی، آزاد و ضمن خدمت است.
وی بیان کرد: این نهاد انقلابی در حوزه فرهنگی فعالیتها و مراکز خوبی دارد که از جمله این مراکز خبرگزاری ایسنا و ایکنا و مرکز افکارسنجی ایسپاست.
جهاددانشگاهی برای پرکردن خلأها راهاندازی شده است
همچنین، آیتالله سیدشرفالدین ملکحسینی، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویهوبویراحمد نیز در این دیدار اظهار کرد: پژوهشهای زیادی در سطح کشور انجام میشد که باید به علم و ثروت تبدیل میشدند اما این مسئله حلقه مفقودهای به نام اراده داشت.
وی افزود: جهاددانشگاهی برای پر کردن این خلأ در کشور تأسیس و راهاندازی شد تا بتواند پیوندزننده مراکز علمی و دانشگاهها با عرصههای صنعت، کشاورزی و خدمات باشد.
نماینده مردم استان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: شکلگیری بحثهای دانشگاهی و طرحهای دانشبنیان که بعضاً در بطن جهاد دانشگاهی با نگاه دقیقی متولد شدند و باید آنچه که میخواهد بهعنوان طرح شکل گیرد مبتنی بر دانشهای موجود در دانشگاه باشد تا زودتر به نتیجه مفید برسند.
آیتالله ملک حسینی تصریح کرد: مفهوم جهاد با هدف شتاب بخشیدن به حوزه علم و جهاد که لازمه ثروت است وارد عرصه دانشگاه شده است.
وی ادامه داد: حس مقاومت و تلاش برای صلابت از ویژگیهای جهاد است و به نظر میرسد کلمه جهاد در جهاد دانشگاهی برای شکلگیری این مفهوم بوده است.
نماینده مردم استان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: جهاد اگر با علم آمیخته شود میتوان به آینده امیدوار بود همان طور که فعالیتها و اقدامات جهاد دانشگاهی امیدوار کننده بود. جامعهای که میخواهد در برابر دشمن مقاومت کند و خود را به اوج برساند باید از ظرفیتهای فکری و علمی خود بهدرستی استفاده کند.
یادآور میشود، جهاد دانشگاهی واحد استان کهگیلویهوبویراحمد از سال ۸۰ ایجاد و راهاندازی شده است.
انتهای پیام