به گزارش ایکنا از کهگیلویهوبویراحمد، جلسه شورای اداری کهگیلویه وبویراحمد با حضور حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی و جمعی از وزرای دولت سیزدهم، مدیران دستگاههای دولتی و نمایندگان مردم استان کهگیلویهوبویراحمد شامگاه گذشته، نهم مهرماه در سالن دانشگاه یاسوج برگزار شد.
جواد اوجی، وزیر نفت در ابتدای این نشست گفت: کهگیلویه وبویراحمد 13 درصد منابع نفتی کشور را در خود جای داده است و از این نظر جزو استانهای ممتاز کشور به حساب میآید. عملیات ساخت و ساز پتروشیمی گچساران 84 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 78درصد تجهیزات این مرکز از تولیدات داخلی کشور است که برنامهریزی شده این مرکز در سال 1402 راهاندازی شود.
به گفته وی، کهگیلویه وبویراحمد داری هشت میدان بزرگ نفتی است و با سرمایهگذاری 260میلیون یورویی و راهاندازی سه میدان نفتی ظرفیت تولید نفت در این استان به هفتصد هزار بشکه در روز خواهد رسید.
وزیر نفت ادامه داد: 62 طرح در حوزه آموزشی، بهداشتی و رفاهی با اعتباری بالغ بر 114میلیارد تومان از سوی وزارت نفت در سطح کهگیلویه وبوبراحمد اجرا میشود و در قالب آن 82 روستا به شبکه گاز متصل خواهند شد، همچنین 900 خانوار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از سوی وزارتخانه به منظور تأمین هزینه گازکشی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
اوجی در پایان از حمایت سرمایهگذاران در حوزه پتروشیمی، نفت و گاز خبر داد و گفت: به منظور پیشبرد اهداف در حوزههای مختلف نفت، دست سرمایهداران را به نیکی میفشاریم.
سید جواد ساداتینژاد، وزیر جهادکشاورزی نیز با حضور در این نشست، گفت: از اراضی این استان 30هزارهکتار برای کشت دیم و 70هزار هکتار برای کشت گیاهان دارویی در دستور کارما است. 35میلیارد تومان برای توسعه زیر ساختهای 105گلخانه در این استان اختصاص داده و نهادهای کشاورزی بهصورت ویژه برای بهرهبرداران تأمین میشود.
ساداتینژاد ادامه داد: با توجه به تداوم خشکسالیها و کاهش علوفه در مراتع و چراگاهها طرح خرید دام مازاد عشایر در کهگیلویه وبویراحمد اجرا و تسریع داده میشود و در این طرح افرادی که متقاضی خرید و نگهداری دام مازاد عشایر هستند از طریق شرکت پشتیبانی امور دام علوفه مورد نیاز آنان تأمین میشود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم در این جلسه، بیان کرد: برخی شهرهای این استان با مشکل مراکز درمانی مواجهاند و ما برای جبران بخشی از آن اقدام به راهاندازی دانشکده داروسازی شهر یاسوج با تکیه بر گیاهان دارویی خواهیم کرد.
بهرام عیناللهی از راهاندازی بیمارستان بهمئی در آذرماه امسال خبر داد و اضافه کرد: این بیمارستان هم اکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
حجت عبدالمالکی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برای بررسی مشکلات حوزه کاری وزارتخانه و شنیدن مشکلات مردم به 3 شهرستان بویراحمد، مارگون و دنا سفر کردهام، ابراز کرد: این مناطق به لحاظ منابع طبیعی از سطح بالایی برخوردارند اما متأسفانه دچار آمار بالای بیکاری و فقر هستند.
وی اضافه کرد: مهمترین مشکل مردم این استان مهاجرت به شهرها و خالی شدن روستاها بوده و این یک معظل اساسی است که متاسفانه برخی روستاهای این استان دارای مدارس کپری و کانکسی هستند در حالی که با تزریق مقدار کمی بودجه میتوان این معظلات را هم برچید.
عبدالمالکی این استان را مستعد راهاندازی گلخانه گیاهان برشمرد و تصریح کرد: در این راستا با همکاری وزارت جهادکشاورزی از متقاضیان این واحدهای تولیدی حمایت میکنیم و 10 ابر پروژه فنی وحرفه ای در سطح این استان راهاندازی خواهیم کرد.
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، در این جلسه با بیان اینکه رضایت مردم شاخص مهم در ارزیابی عملکرد مدیران و مسئولان است، اظهار کرد: با کار جهادی و روحیه انقلابی و بسیجی میتوان مشکلات را برطرف کرد و موانع پیشرفت را از پیش روی برداشت.
وی افزود: تردید ندارم که با دست توانای مدیران استان و همراهی همگان می توان چهره استان را تغییر داد و از ظرفیت های بالای کهگیلویه و بویراحمد برای پیشرفت و خدمت به مردم استفاده کرد. گزارشهایی که شماری از وزیران در ابتدای جلسه داشتند، نشان از برنامهریزی آنها برای حل مشکلات کشور است.
رئیسی با برشمردن ظرفیتهای مهم استان در عرصه نفت و گاز، کشاورزی، گردشگری و منابع طبیعی، ابراز کرد: اگر از این ظرفیتها درست بهرهبرداری شود، در استان معضل بیکاری نخواهیم داشت. استفاده صحیح از ظرفیتهای استان نیازمند اراده جدی مدیران است و همه مدیران دستگاههای اجرایی باید همت مضاعف کنند تا مردم تغییر را احساس کنند.
وی تصریح کرد: دولت در گام نخست تلاش میکند ظرفیتهای صنعتی غیرفعال استان به ویژه صنایع پیشران به شکل حداکثری فعال شود و در این مسیر از سرمایهگذاران و کارآفرینان بخش خصوصی حمایت خواهیم کرد.
رئیسجمهور در ادامه با قدردانی از تلاشهای انجام شده برای بازسازی مناطق آسیب دیده از زلزله در سیسخت، عنوان کرد: باید تلاش کنیم پیش از آغاز فصل سرما، خانههای مردم آماده و تحویل شود.
وی ابراز کرد: یکی دیگر از مسائلی که نیاز به رسیدگی فوری و خارج از نوبت دارد، سامان دادن مدارس کانکسی و کپری و همه مدارسی است که وضعیت مناسبی ندارند. نباید اجازه دهیم چهره زشت فقر، چهره زیبای استان را بد جلوه دهد. فقر، تبعیض و بیعدالتی برای دولت قابل قبول نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد و دیگر استانها را بر مبنای آمایش سرزمین به پیش خواهد برد، گفت: مبنای اصلی بودجهریزی سالانه و نیز تنظیم برنامههای بلندمدت در دولت سیزدهم، آمایش سرزمین است، تا بر این مبنا به سمت اجرای عدالت برویم و عمده فعالیتهای عمرانی و توسعهای به مناطقی معطوف شود که کمتر توسعه یافتهاند.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه در این سفر ۲۱۷ طرح برای اجرا در استان کهگیلویه و بویراحمد به تصویب رسیده است، گفت: ۸ طرح در زمینه راه و ریل است و که نشان میدهد به موقعیت استان در طرحهای ریلی و کریدورهای ارتباطی توجه شده است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه برخی اقدامات باید به صورت ویژه و فوری دنبال شود، اظهار داشت: در کلیپی که در میانه این جلسه پخش شد، خانههایی نشان داده شد که سقف آنها در حال خراب شدن است و حتی اگر اینگونه باشد که دوربین تلویزیون دنبال این خانهها گشته تا آنها را پیدا کند، باید تلاش کنیم هر چه سریعتر به وضعیت آنها رسیدگی شود، چرا که عمیقاً از محرومیت مردم رنج میبریم.
رئیسی یادآور شد: اینکه وزرا در جلسه شورای اداری استان از برنامههای خود برای رفع مشکلات و پیشرفت استان گزارش ارائه کنند، روش جدیدی است که در این دولت اجرا میشود و برنامههایی که ارائه میشود، این قابلیت را دارد که به طور مستمر رصد و میزان اجرای آنها پیگیری شود.
رئیس جمهور در بخش پایانی سخنانش گفت: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت علمی و دانشگاهی بسیاری دارد که این ظرفیت باید در کنار صنعت و کشاورزی قرار گیرد تا بتوانیم بهرهوری را ارتقا دهیم و کیفیت تولیدات صنعتی و کشاورزی را بالا ببریم. بهرهگیری از دانش و دستاوردهای علمی در کنار صنعت و کشاورزی میتواند به ما در اجرای موفق دیپلماسی اقتصادی نیز کمک کند.
در ادامه این جلسه مهدی روشنفکر، نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: آمار بالای بیکاری شایسته این مردم که در هشت سال دفاع مقدس حضوری فعال داشتهاند نیست و هم اکنون 30 هزار بیکار در سطح این استان وجود دارد که امیدواریم دولت سیزدهم برای حل مشکلات بیکاری این مردم گامهای اساسی را بردارد.
حجتالاسلام سید محمد موحد، نماینده مجلس دیگر سخنران این نشست بود که محرومیت استان کهگیلویه وبویراحمد را عمیق خواند و یادآور شد: بیمارستان چرام هنوز اندر خم یک کوچه است و آبرسانی به غرب شهرستان کهگیلویه و شهر دهدشت 12 سال طول کشیده که امیدواریم با دستاوردهای این سفر هم محرومیت کهگیلویه وبویراحمد کاهش یابد هم شاهد توسعه استان در بخشهای مختلف باشیم؛ چراکه محرومیت شایسته این مردم انقلابی و شهیدپرور نیست.
انتهای پیام