ماه مبارک رمضان؛ هنگامه صبر و مواسات
کد خبر: 4129681
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی بیان کرد:

ماه مبارک رمضان؛ هنگامه صبر و مواسات

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن جهانگیری به بیان معارف ماه رمضان در روایات پرداخت و از آن به‌عنوان فرصت و هنگامه صبر و مواسات نام برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن جهانگیری، رییس دانشگاه علوم اسلامی رضویبه گزارش ایکنا از خراسان‌رضوی، به نقل از آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به‌مناسبت ورود به ماه مبارک رمضان به بیان معارف رمضانی در روایات اهل بیت(ع) پرداخت.

وی ضمن تبریک ایام سال نو و ورود به ماه مبارک رمضان بیان کرد: به ماه رمضان ماه ضیافت خدا وارد شدیم، ماهی که در روایات و سخنان اهل بیت(ع)، بسیار با فضیلت و برکت معرفی شده است. پیامبر(ص) فرمودند: «و هو شهر الصبر، والصبر ثوابه الجنة، وشهر المواساة» ماه رمضان ماه صبر است.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی افزود: انسان در مقابل فرمان خدا و طاعات و عبادات باید صبر و خویشتنداری داشته باشد از مفطرات و مبطلات روزه بپرهیزد و اگر این تمرین صبر را در ماه رمضان به‌خوبی انجام بدهد در مقابل معاصی و بلاها و دشواری‌ها و مشکلات هم صبر او زیاد می‌شود و می‌تواند به مقامات بلند دست پیدا کند.

جهانگیری تصریح کرد: ثواب و اجر صبر، بهشت است، همانطور که در قرآن پاداش صابران را بهشت وعده دادند و اما در ادامه فرمود هوالشهر المساوات، و یا هوالشهر المواسات، یعنی در این ماه فقیر و غنی چه آنکه داراست و چه آنکه در جامعه جزو طبقات پایین به‌لحاظ دارایی محسوب می‌شود و موقعیت اجتماعی مالی مناسبی ندارد، همه مساوی هستند باید روزه گرفته و اطاعت امر خدا کنند.

وی افزود: ممکن است شخصی که وضع مالی بهتری دارد، خوراک بهتری در سحر و افطار داشته باشد و آنکه دستش تهی است، نتواند آنچنان که باید از غذای خوب در افطار و سحر استفاده کند اما در حال روزه این خودداری از خوردن و آشامیدن برای غنی سخت‌تر از فقیر است. فقیر این گرسنگی و محرومیت را بهتر می‌تواند بگذراند که به این وضع در زندگی آشناست، اما در اصل روزه گرفتن مساوی هستند و این واجب  برای آن دو یکسان است.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: واژه دیگر در برخی نسخ روایات مواسات وارد شده به این معنی که انسان آنچه دارد، اگر دست او بازتر است همه را برای خود ندانسته و دیگران را که تهی‌دست هستند، در این اموال خویش سهیم بداند و برای آنها سهمی قرار بدهد.

وی افزود: ماه مبارک رمضان ماه مواسات است انسان غنی وقتی این گرسنگی را تحمل می‌کند بیشتر یاد فقرا و محرومان می‌افتد، بنابراین قدری از ثروتی که خدا به او داده و دستش امانت خدا محسوب می‌شود به دیگران انفاق می‌کند.

مواسات و همدلی از ویژگی‌های رمضان است

وی ادامه داد: این مواسات و همدلی و شریک دانستن دیگران در آنچه خدا داده از ویژگی‌های ماه رمضان است. از سوی دیگر وقتی خیرات و مبرات انجام می‌دهد نباید نگران کمبود رزق و روزی و ثروتش باشد. «و هو شهر یزید الله فی رزق المومن فیه» رزق و روزی مؤمنان در این ماه افزایش پیدا می‌کند.

جهانگیری بیان کرد: انسان در این ماه از ارزاق مادی و معنوی بهره فراوان می‌برد، در جنبه‌های مادی و معنوی از نظر سلامت روحی و جسمی از نظر امنیت و ثروت‌های مادی و در واقع رمضان بسیار متفاوت با دیگر ماه‌هاست و خود انسان برکت رزق و روزی و افزایش آن را درک می‌کند.

وی گفت: حضرت فرمودند: اگر کسی یک شخص روزه‌دار مؤمن را افطاری دهد خدا به او حدقل دو پاداش بزرگ عنایت می‌کند، پاداش آزادسازی بنده در راه خدا و بخشش گناهان او را عنایت می‌کند. در پاسخ به عدم تمکن مالی در افطاری، حضرت فرمود خدا کریم است و این ثواب را به افطار یک جرعه شیر یا یه لیوان آب یا خرمایی نیز می‌دهد.

انتهای پیام
captcha